bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
Noutati

 Ştiri 2011
 
La Hotel Belvederecadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane derulat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerei de Comerţ şi Industrie, filiala Ialomiţa. (Continuare...), din municipiul Brăila a avut loc luni, 31 octombrie 2011, seminarul de informare cu tema "Promovarea în comunitate a economiei sociale" din

         La “Hotel La Parmac”, din Babadag a avut loc luni, 24 octombrie 2011, seminarul de informare cu tema "Promovarea în comunitate a economiei sociale" din cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane derulat de  Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerei de Comerţ şi Industrie, filiala Ialomiţa. (Continuare......)

       Episcopia Giurgiului a organizat în ziua de 20 octombrie 2011, la Centrul de Afaceri Transfrontalier „Danubius”, din municipiul Giurgiu, un seminar judeţean de informare în domeniul economiei sociale având ca scop promovarea conceptului de economie socială, a principiilor economiei sociale şi modelelor de bună practică în rândul actorilor sociali care gestionează activităţi economice şi servicii sociale. (Continuare.......)

 


În Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a fost organizat în ziua de 05 septembrie 2011 un seminar de informare privind implementarea proiectului european “PROMOVAREA ÎN COMUNITATE A ECONOMIEI SOCIALE“ în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Buzau%205-09-2011.jpg

 

Acesta se desfăşoară pe o perioadă de trei ani fiind realizat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - Filiala Ialomiţa.

Seminarul a fost organizat la HOTEL PIETROASA din municipiul Buzău, acest eveniment face parte din cadrul unei serii de 26 de seminarii pe care formatorii din echipa de implementare a proiectului le vor susţine în 13 judeţe ale Regiunilor Sud Muntenia şi Sud-Est: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Buzau%205-09-2011%281%29.jpgÎn cadrul seminarului au fost dezbătute următoarele teme: “Prezentarea proiectului: Promovarea în comunitate a economiei sociale; Conceptul de economie socială; Principii ale economiei sociale; Forme ale economiei sociale din România; Actori implicați în economia socială; Persoana resursă în economia socială şi Modele de bună practică în România și UE”.

Responsabilii de proiect s-au adresat preoţilor din Eparhie şi reprezentanţilor actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale cu scopul de a promova conceptul de economie socială în comunitate.

Din concluziile finale ale participanţilor s-a observat că un astfel de seminar era necesar deoarece aduce informaţii şi orientări noi în activitatea socială, pune la dispoziţia participanţilor un material bine structurat şi bogat în informaţii şi crează noi legături între persoanele şi instituţile interesate de dezvoltarea activităţii sociale.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Buzau%205-09-2011%282%29.jpg

Organizaţiile Economiei Sociale sunt actori economici şi sociali activi în toate sectoarele care se caracterizează în principal prin scopurile şi prin forma lor specifică de antreprenoriat. Economia socială include organizaţii cum sunt cooperativele, mutualele, asociaţiile şi fundaţiile. Aceste întreprinderi sunt deosebit de active în anumite domenii cum ar fi protecţia socială, serviciile sociale, sănătatea, băncile, asigurările, producţia agricolă, serviciile de proximitate, educaţie şi formare, cultură, sport şi activităţi recreative.

Data postării: 06.09.2011, orele 10:00

 

 

 

 


 

 



 


 
 

 

La Aşezământul filantropic "Sf. Vasile cel Mare" din Galaţi a avut loc vineri, 02 septembrie 2011, seminarul de informare cu tema "Promovarea în comunitate a economiei sociale" din cadrul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane derulat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Fundaţia "Şcoala Română de Afaceri" a Camerei de Comerţ şi Industrie, filiala Ialomiţa.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/2-09-2011%20Galati.JPG

La acest seminar au participat preoţi coordonatori ai proiectelor sociale, lucrători şi asistenţi sociali din cadrul Protoieriei Galaţi, precum şi reprezentanţi de la diferite instituţii sociale şi economico-financiare locale. În cuvântul de deschidere, Pr. Ionel Rotaru, consilier social-misionar în cadrul Centrului Eparhial Galaţi, a transmis mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, îndemnând ca la începutul Noului An Bisericesc să medităm mai mult la valoarea timpului în viaţa noastră şi a semenilor noştri.

http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/2-09-2011%20Galati%281%29.JPGPrincipalele teme abordate în cadrul seminarului au fost: conceptul de economie socială, principii şi forme ale economiei sociale din România, precum şi modele de bună practică în România şi UE. După cum ne-a declarat Pr. Daniel Sturzoiu, consilier social al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi reprezentantul legal al proiectului, "acest proiect îşi propune, după cum este şi tema seminarului de astăzi, să promoveze un concept nou pentru noi, acela de economie socială, precum şi modele ale structurilor de economie socială care funcţionează în statele Uniunii Europene, a principiilor economiei sociale şi modelelor de bună practică în rândul actorilor sociali care gestionează activităţi economice şi servicii sociale. Aceste activităţi pe care ni le propunem prin seminarul de astăzi arată faptul că Biserica îşi asumă şi este responsabilă de problematica socială actuală şi propune soluţii pentru rezolvarea acestora".
         
          Seminarul promovează modele de bună practică

          
La rândul său, Eugenia Popescu, managerul de proiect, a subliniat faptul că este al şaptelea seminar de informare din cadrul proiectului şi că îşi doreşte un dialog şi o participare interactivă a celor prezenţi. "Seminarul nu urmăreşte altceva decât un transfer de informaţie care vizează conceptul de economie socială - apariţie, origini, tendinţe, acceptări -, forme de organizare, structuri şi facilităţi fiscale pentru aceste forme de organizare la nivelul României. De asemenea, seminarul promovează modele de bună practică identificate de noi în cadrul proiectului în ţări ale Uniunii Europene, dar nu numai atât, ci şi modele de bună practică pe care noi le-am descoperit că există şi funcţionează în România. Astfel, în cadrul sesiunii de bună practică promovăm chiar exemple din eparhiile noastre, eparhii care implementează proiectul".http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/2-09-2011%20Galati%282%29.JPG

Observaţiile finale ale participanţilor au dus la concluzia că un astfel de seminar era necesar, deoarece aduce informaţii şi orientări noi în activitatea socială, pune la dispoziţia participanţilor un material bine structurat şi bogat în informaţii şi creează noi legături între persoanele şi instituţiile interesate de dezvoltarea activităţii sociale. 

Acest eveniment face parte din cadrul unei serii de 26 de seminarii pe care formatorii din echipa de implementare a proiectului le vor susţine în 13 judeţe (Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vrancea).

Data postării: 02.09.2011, orele 18:00

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - Filiala Ialomiţa, implementează proiectul “PROMOVAREA ÎN COMUNITATE A ECONOMIEI SOCIALE“ POSDRU/14/6.1/S/5 – ID: 2988.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Ploiesti%201-09-2011.JPG

           În ziua de 01 septembrie 2011, Protoieria Ploieşti a fost gazda unui seminar judeţean de informare în domeniul economiei sociale având ca scop promovarea conceptului de economie socială, a principiilor economiei sociale şi modelelor de bună practică în rândul actorilor sociali care gestionează activităţi economice şi servicii sociale. Principale sesiuni ale seminarului au fost: „Prezentarea proiectului: Promovarea în comunitate a economiei sociale; Conceptul de economie socială; Principii ale economiei sociale; Forme ale economiei sociale din România; Actori implicați în economia socială; Persoana resursă în economia socială şi Modele de bună practică în România și UE”.

         http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Ploiesti%201-09-2011%281%29.JPGEconomia socială, deşi nu dispune de o legislaţie proprie în România, poate deveni o alternativă şi o soluţie pentru finanţarea activităţii sociale. Se bazează în principal pe folosirea mecanismelor economice pentru atingerea unor scopuri sociale prin dezvoltarea de întreprinderi sociale, asociaţii meşteşugăreşti, proiecte de dezvoltare economică locală, proiecte care contribuie la educaţia financiară şi dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale unor grupuri şi comunităţi dezavantajate.

           Din concluziile finale ale participanţilor s-a observat că un astfel de seminar era necesar deoarece aduce informaţii şi orientări noi în activitatea socială, pune la dispoziţia participanţilor un material bine structurat şi bogat în informaţii şi crează noi legături între persoanele şi instituţile interesate de dezvoltarea activităţii sociale.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Ploiesti%201-09-2011%282%29.JPG


            Acest eveniment face parte din cadrul unei serii de 26 de seminarii pe care formatorii din echipa de implementare a proiectului le vor susţine în 13 judeţe (Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vrancea).



Data postării: 02.09.2011, orele 10:00

În Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a fost organizat în ziua de 31 august 2011 un seminar de informare privind implementarea proiectului european “PROMOVAREA ÎN COMUNITATE A ECONOMIEI SOCIALE“ în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Odobesti%2031-08-2011.JPG

Acesta se desfăşoară pe o perioadă de trei ani fiind realizat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - Filiala Ialomiţa.

Seminarul a fost organizat în localitatea ODOBEŞTI din judeţul Vrancea, acest eveniment face parte din cadrul unei serii de 26 de seminarii pe care formatorii din echipa de implementare a proiectului le vor susţine în 13 judeţe ale Regiunilor Sud Muntenia şi Sud-Est: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Odobesti%2031-08-2011%281%29.JPGÎn cadrul seminarului au fost dezbătute următoarele teme: “Prezentarea proiectului: Promovarea în comunitate a economiei sociale; Conceptul de economie socială; Principii ale economiei sociale; Forme ale economiei sociale din România;Actori implicați în economia socială; Persoana resursă în economia socială şi Modele de bună practică în România și UE”.

Responsabilii de proiect s-au adresat preoţilor din Eparhie şi reprezentanţilor actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale cu scopul de a promova conceptul de economie socială în comunitate.

În acest sens cei prezenţi au înţeles că economia socială reprezintă un alt mod de a face afaceri, de a produce, de a consuma şi de a oferi locuri de muncă. Este o metodă caracterizată prin mai multe calităţi distinctive care nu trebuie atenuate şi care constau, în principal, în dorinţa de a combina şi a reconcilia producţia şi ocuparea forţei de muncă cu valori precum solidaritatea, responsabilitatea şi demnitatea umană în toate domeniile, inclusiv în lumea muncii. Promovarea conceptului, a principiilor economiei sociale şi modelelor de bună practică în rândul actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Odobesti%2031-08-2011%282%29.JPG

Organizaţiile Economiei Sociale sunt actori economici şi sociali activi în toate sectoarele care se caracterizează în principal prin scopurile şi prin forma lor specifică de antreprenoriat. Economia socială include organizaţii cum sunt cooperativele, mutualele, asociaţiile şi fundaţiile. Aceste întreprinderi sunt deosebit de active în anumite domenii cum ar fi protecţia socială, serviciile sociale, sănătatea, băncile, asigurările, producţia agricolă, serviciile de proximitate, educaţie şi formare, cultură, sport şi activităţi recreative.

Data postării: 01.09.2011, orele 10:00

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos, în parteneriat cu Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - Filiala Ialomiţa, implementează proiectul “PROMOVAREA ÎN COMUNITATE A ECONOMIEI SOCIALE“ POSDRU/14/6.1/S/5 – ID: 2988.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Tecuci%2030-08-2011.JPG

           În cadrul acestui proiect a fost organizat în ziua de 30 august 2011, la sediul Protoieriei Tecuci un seminar judeţean de informare în domeniul economiei sociale având ca scop promovarea conceptului de economie socială, a principiilor economiei sociale şi modelelor de bună practică în rândul actorilor sociali care gestionează activităţi economice şi servicii sociale. Principale sesiuni ale seminarului au fost: „Prezentarea proiectului: Promovarea în comunitate a economiei sociale; Conceptul de economie socială; Principii ale economiei sociale; Forme ale economiei sociale din România; Actori implicați în economia socială; Persoana resursă în economia socială şi Modele de bună practică în România și UE”.

           La eveniment au participat preoţi ce coordonează sau construiesc obiective sociale din protopopiatele Tecuci, Nicoreşti, Tg. Bujor şi Covurlui, coordonatorii activităţii de asistenţă socială din cadrul primăriilor: Tecuci, Tg. Bujor, Corod şi Mândreşti alături de reprezentanţi ai Ligii Tineretului Creştin Ortodox Român, filiala Tecuci.

         http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Tecuci%2030-08-2011%281%29.JPGEconomia socială, deşi nu dispune de o legislaţie proprie în România, poate deveni o alternativă şi o soluţie pentru finanţarea activităţii sociale. Se bazează în principal pe folosirea mecanismelor economice pentru atingerea unor scopuri sociale prin dezvoltarea de întreprinderi sociale, asociaţii meşteşugăreşti, proiecte de dezvoltare economică locală, proiecte care contribuie la educaţia financiară şi dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale unor grupuri şi comunităţi dezavantajate.

           Din concluziile finale ale participanţilor s-a observat că un astfel de seminar era necesar deoarece aduce informaţii şi orientări noi în activitatea socială, pune la dispoziţia participanţilor un material bine structurat şi bogat în informaţii şi crează noi legături între persoanele şi instituţile interesate de dezvoltarea activităţii sociale.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Tecuci%2030-08-2011%282%29.JPG

            Acest eveniment face parte din cadrul unei serii de 26 de seminarii pe care formatorii din echipa de implementare a proiectului le vor susţine în 13 judeţe (Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vrancea).



Data postării: 31.08.2011, orele 10:00

În Episcopia Alexandriei şi Teleormanului a fost organizat în ziua de 25 august 2011 un seminar de informare privind implementarea proiectului european “PROMOVAREA ÎN COMUNITATE A ECONOMIEI SOCIALE“ în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Alexandria%20-%2025_08_2011.JPG

Acesta se desfăşoară pe o perioadă de trei ani fiind realizat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - Filiala Ialomiţa.

Seminarul a fost organizat la HOTEL PARC din municipiul Alexandria, fiind al treilea din cele 26 care urmează să fie implementate în 13 judeţe ale Regiunilor Sud Muntenia şi Sud-Est: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Alexandria%282%29%20-%2028_08_2011.JPGÎn cadrul seminarului au fost dezbătute următoarele teme: “Prezentarea proiectului: Promovarea în comunitate a economiei sociale; Conceptul de economie socială; Principii ale economiei sociale; Forme ale economiei sociale din România;Actori implicați în economia socială; Persoana resursă în economia socială şi Modele de bună practică în România și UE”.

Responsabilii de proiect s-au adresat preoţilor din Eparhie şi reprezentanţilor actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale cu scopul de a promova conceptul de economie socială în comunitate.

În acest sens cei prezenţi au înţeles că economia socială reprezintă un alt mod de a face afaceri, de a produce, de a consuma şi de a oferi locuri de muncă. Este o metodă caracterizată prin mai multe calităţi distinctive care nu trebuie atenuate şi care constau, în principal, în dorinţa de a combina şi a reconcilia producţia şi ocuparea forţei de muncă cu valori precum solidaritatea, responsabilitatea şi demnitatea umană în toate domeniile, inclusiv în lumea muncii. Promovarea conceptului, a principiilor economiei sociale şi modelelor de bună practică în rândul actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Alexandria%283%29%20-%2028_08_2011.JPG

Organizaţiile Economiei Sociale sunt actori economici şi sociali activi în toate sectoarele care se caracterizează în principal prin scopurile şi prin forma lor specifică de antreprenoriat. Economia socială include organizaţii cum sunt cooperativele, mutualele, asociaţiile şi fundaţiile. Aceste întreprinderi sunt deosebit de active în anumite domenii cum ar fi protecţia socială, serviciile sociale, sănătatea, băncile, asigurările, producţia agricolă, serviciile de proximitate, educaţie şi formare, cultură, sport şi activităţi recreative.

Data postării: 26.08.2011, orele 10:00

În Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a fost organizat în ziua de 22 august 2011 un seminar de informare privind implementarea proiectului european “PROMOVAREA ÎN COMUNITATE A ECONOMIEI SOCIALE“ în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Curtea%20de%20Arges%201.JPG

Acesta se desfăşoară pe o perioadă de trei ani fiind realizat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - Filiala Ialomiţa.

La eveniment a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic care a binecuvântat această lucrare şi a îndemnat pe cei responsabili să depăşească faza de informare prin realizări concrete în cadrul comunităţilor unde există diferite probleme sociale.

Seminarul a fost organizat la Casa Pelerinul din municipiul Curtea de Argeş, fiind al doilea din cele 26 care urmează să fie implementate în 13 judeţe ale Regiunilor Sud Muntenia şi Sud-Est: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Curtea%20de%20Arges%202.JPGÎn cadrul seminarului au fost dezbătute următoarele teme: “Prezentarea proiectului: Promovarea în comunitate a economiei sociale; Conceptul de economie socială; Principii ale economiei sociale; Forme ale economiei sociale din România; Actori implicați în economia socială; Persoana resursă în economia socială şi Modele de bună practică în România și UE”.

Responsabilii de proiect s-au adresat preoţilor din Eparhie şi reprezentanţilor actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale cu scopul de a promova conceptul de economie socială în comunitate.

În acest sens cei prezenţi au înţeles că economia socială reprezintă un alt mod de a face afaceri, de a produce, de a consuma şi de a oferi locuri de muncă. Este o metodă caracterizată prin mai multe calităţi distinctive care nu trebuie atenuate şi care constau, în principal, în dorinţa de a combina şi a reconcilia producţia şi ocuparea forţei de muncă cu valori precum solidaritatea, responsabilitatea şi demnitatea umană în toate domeniile, inclusiv în lumea muncii. Promovarea conceptului, a principiilor economiei sociale şi modelelor de bună practică în rândul actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale.http://www.ecsocadj.ro/pictures/image/Poze%20seminarii%20judetene/Curtea%20de%20Arges%203.JPG

Organizaţiile Economiei Sociale sunt actori economici şi sociali activi în toate sectoarele care se caracterizează în principal prin scopurile şi prin forma lor specifică de antreprenoriat. Economia socială include organizaţii cum sunt cooperativele, mutualele, asociaţiile şi fundaţiile. Aceste întreprinderi sunt deosebit de active în anumite domenii cum ar fi protecţia socială, serviciile sociale, sănătatea, băncile, asigurările, producţia agricolă, serviciile de proximitate, educaţie şi formare, cultură, sport şi activităţi recreative.

Data postării: 23.08.2011, orele 10:00

În Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a fost organizat în ziua de 18 august 2011 un seminar de informare privind implementarea proiectului european “PROMOVAREA ÎN COMUNITATE A ECONOMIEI SOCIALE“ în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.

Acesta se desfăşoară pe o perioadă de trei ani fiind realizat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie - Filiala Ialomiţa.

Seminarul a fost organizat la HOTEL FASHION CENTER din municipiul Focşani, fiind primul din cele 26 care urmează să fie implementate în 13 judeţe ale Regiunilor Sud Muntenia şi Sud-Est: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

În cadrul seminarului au fost dezbătute următoarele teme: “Prezentarea proiectului: Promovarea în comunitate a economiei sociale; Conceptul de economie socială; Principii ale economiei sociale; Forme ale economiei sociale din România; Actori implicați în economia socială; Persoana resursă în economia socială şi Modele de bună practică în România și UE”.

Responsabilii de proiect s-au adresat preoţilor din Eparhie şi reprezentanţilor actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale cu scopul de a promova conceptul de economie socială în comunitate.

În acest sens cei prezenţi au înţeles că economia socială reprezintă un alt mod de a face afaceri, de a produce, de a consuma şi de a oferi locuri de muncă. Este o metodă caracterizată prin mai multe calităţi distinctive care nu trebuie atenuate şi care constau, în principal, în dorinţa de a combina şi a reconcilia producţia şi ocuparea forţei de muncă cu valori precum solidaritatea, responsabilitatea şi demnitatea umană în toate domeniile, inclusiv în lumea muncii. Promovarea conceptului, a principiilor economiei sociale şi modelelor de bună practică în rândul actorilor sociali care gestionează activităţi economice sau servicii sociale.

Organizaţiile Economiei Sociale sunt actori economici şi sociali activi în toate sectoarele care se caracterizează în principal prin scopurile şi prin forma lor specifică de antreprenoriat. Economia socială include organizaţii cum sunt cooperativele, mutualele, asociaţiile şi fundaţiile. Aceste întreprinderi sunt deosebit de active în anumite domenii cum ar fi protecţia socială, serviciile sociale, sănătatea, băncile, asigurările, producţia agricolă, serviciile de proximitate, educaţie şi formare, cultură, sport şi activităţi recreative.

Data postării: 19.08.2011, orele 10:00

 


1. ANUNT. Centrul de Resurse pentru  structurile economiei  sociale regiunea Sud Muntenia anunta beneficiarii cursului de formare  pentru ocupatia de formator, organizat la Lacu Sarat in perioada 31 octombrie-7 noiembrie 2010, în cadrul proiectului Promovarea în comunitate a economiei sociale, cu numărul de identificare POSDRU/14/6.1/S/5, proiect finanţat din Fondul Social European - “Investeşte în oameni!”, care se implementează în perioada 01.02.2009-31.01.2012, în regiunile Sud Muntenia și Sud-Est ca pot veni la Centrul Social al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor sa ridice diplomele de absolvire incepand cu data de 14 februarie 2011.                        
            Relaţii suplimentare se pot obţine de la Daniel George Sturzoiu, coordonator Centru resurse pentru structurile economiei sociale din Regiunea Sud-Muntenia, tel. 0243 231 711, mobil: 0757 029 435, e-mail: ascmb_slobozia@yahoo.com.

 

2. Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie Filiala Ialomiţa anunţă organizarea selecţiei beneficiarilor cursurilor de formare formatori pentru economia socială din județele regiunilor Sud Muntenia și Sud-Est.

      Activitatea Selectarea beneficiarilor cursurilor de formare formatori pentru economia socială se  desfăşoară în cadrul proiectului Promovarea în comunitate a economiei sociale, cu numărul de identificare POSDRU/14/6.1/S/5, proiect finanţat din Fondul Social European - “Investeşte în oameni!”, care se implementează în perioada 01.02.2009-31.01.2012, în regiunile Sud Muntenia și Sud-Est.

      Înscrierea participanților în vederea selectării beneficiarilor se face în perioada 15-27octombrie 2010 pe baza formularelor de înscriere care se pot solicita la adresa de email: ascmb_slobozia@yahoo.com sau descărca de la adresele www.ecsocesc.ro și www.ecsocadj.ro.
      Evaluarea în vederea selectării celor 39 de beneficiari se realizează în data de 28octombrie 2010 pe baza îndepliniri cumulative a următoarelor condiţii:
· să se regăsească în una din categoriile: manager, lucrător social, specialiști implicați în economia socială;
· să deţină diplomă de studii superioare.
 
       Persoanele selectate vor beneficia gratuit de cursurile de formare formatori pentru economia socială furnizate în cadrul proiectului de către Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie Filiala Ialomiţa - furnizor autorizat (Autorizație IL 000043/20.12.2006) de formare profesională pentru ocupația de Formator (COR 241205).

       De asemenea, costurile cu cazarea, masa și transportul participanților la cursurile de formare vor fi suportate din bugetul proiectului Promovarea în comunitate a economiei sociale.
 
                             
            Relaţii suplimentare se pot obţine de la Daniel George Sturzoiu, coordonator Centru resurse pentru structurile economiei sociale din Regiunea Sud Muntenia, tel. 0243 231 711, mobil: 0757 029 435, e-mail: ascmb_slobozia@yahoo.com.

Cautare

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
http://www.fonduri-ue.ro

Contact

Adresa: Str.Episcopiei, Nr.2 , Slobozia
 
Telefon:  0243/231.711;231.154
 
E-mail: ascmb_slobozia@yahoo.com
 
Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.